The Campus

View Original

Het starterstraject voor IntoData: Karen Van Hellemont.

Met het traject voor starters in IT ondersteunen we organisaties bij het opleiden en begeleiden van jong talent. Het is een opleidingstraject dat specifiek ontwikkels werd om waarmee we Young Potentials de nodige begeleiding te bieden tijdens de eerste stappen van hun professionele leven en in jouw organisatie.

Om jou een beter beeld te geven van de manier waarop we organisaties ondersteunen, hebben we enkele van onze klanten uitgenodigd voor een kort interview. Het resultaat daarvan is een reeks blog posts waarin zij meer vertellen over de manier waarop het starterstraject hen ondersteunt en ontzorgt, hoe ze de samenwerking met The Campus ervaren en welke impact de samenwerking heeft op hun organisatie en hun jonge medewerkers.

Deze keer is Karen Van Hellemont van IntoData aan de beurt. Karen startte IntoData in 2014 op samen met mede managing partner Jan Huyzentruyt. Toen er een eerste try-out van het starterstraject plaatsvond, besloten ze de sprong te wagen. Wat hen overtuigde om mee te doen? Het feit dat ze met de ondersteuning van The Campus een gestructureerd opleidingsaanbod konden aanbieden aan hun jonge medewerkers.

Nood aan een gestructureerd opleidingsaanbod voor starters

“Omdat IntoData en The Campus tot dezelfde bedrijvengroep behoren, waren wij bij de eerste proefkonijnen om een opleidingstraject en bootcamp voor onze starters uit te proberen”, vertelt Karen. “We werden door hen aangesproken en kregen meer uitleg over de bootcamp. De bootcamp was toen een tweedaagse in het Leuvense waar onze starters ook opleidingen zouden krijgen. We hadden dat jaar 3 starters die hebben deelgenomen. De reacties die we daarop ontvingen waren zeer positief, en we merken vandaag nog steeds dat de bootcamp een fijne herinnering blijft voor onze starters.

“De reden waarom we toen hebben besloten om mee te doen met de try-out, had te maken met de feedback die we ontvingen van onze medewerkers”, gaat Karen verder. “We vragen onze medewerkers regelmatig wat er bij Intodata goed gaat en wat er beter kan. Uit die gesprekken kwam het topic kennisdeling steeds opnieuw naar boven. We kregen de feedback dat onze medewerkers een opleidingsaanbod misten, vooral onze juniors. We lieten hen uiteraard wel zien waar ze opleidingen konden vinden en wie ze daarvoor konden aanspreken, maar we hadden eigenlijk geen vaste structuur voor onze starters. The Campus bood daar een antwoord op met een gestructureerd opleidingstraject. Dus we vonden dat een zeer welkom aanbod.”

Verbondenheid én een mooi visitekaartje

“Het is moeilijk om voor data engineers een algemeen kick-off traject uit te werken dat hen volledig voorbereidt op de job”, gaat Karen verder. “Data engineers kunnen veel richtingen uit. Elke data engineer heeft eigen talenten en interesses, waardoor een opleidingstraject er voor iedereen anders uit zal zien. Dat is moeilijk op voorhand te bepalen, dus sloegen we een andere weg in: we wilden er met het opleidingstraject voor starters voor zorgen dat onze engineers brede ervaring zouden opdoen. Daarnaast wilden we ook verbondenheid creëren tussen onze starters. Wat ook mooi meegenomen is, is dat er dankzij het traject ook verbondenheid over verschillende bedrijven heen wordt gecreëerd. Het feit dat onze mensen in contact komen met young graduates van andere bedrijven en zo hun professioneel netwerk kunnen uitbouwen, is een leuke extra.“

“De samenwerking met The Campus zorgt er bovendien ook voor dat we een mooi visitekaartje kunnen presenteren aan potentiële medewerkers”, vult Karen aan. “De impact daarvan is zeker niet te onderschatten. Nu kunnen we tijdens een sollicitatiegesprek met een schoolverlater meegeven dat we een opleidingstraject voor hen voorzien wanneer ze in dienst treden. Als kers op de taart kunnen we ook meteen uitpakken met een bootcamp op verplaatsing waar je wordt ondergedompeld in human skills, een praktische case, en natuurlijk ook teambuilding en fun. Dat helpt ons enorm om schoolverlaters aan te trekken.”

Ontdek wat het starterstraject voor jouw bedrijf kan betekenen.

Vanuit onze ervaring hebben we een gestructureerd standaard opleidingstraject ontwikkeld dat starters een kickstart geeft aan het begin van hun professionele leven. Ontdek hoe je jouw starters een grote sprong voorwaars kan laten maken!